Tina Graudina en Anastasia Kravcenoka vieren het winnen van de Europese titel
NOS Sport

Europese beachvolleybaltitel voor jeugdig Lets duo

Het jeugdige Letse duo Tina Graudina/Anastasia Kravcenoka heeft in Moskou de Europese titel beachvolleybal veroverd. In de finale werden de Poolsen Kinga Wojtasik en Katarzyna Kociolek in twee sets verslagen: 22-20, 21-19.

Het Poolse duo was vrijdag nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Nederlandsen Joy Stubbe en Marleen van Iersel in de kwartfinales.

Schitteren in Tokio

De 20-jarige Graudina en de 21-jarige Kravcenoka werden drie jaar geleden al Europees kampioen bij de beloften en eindigden op het EK van 2018 op de vijfde plaats.

Het koppel wil volgend jaar vlammen op de Olympische Spelen in Tokio, maar door Graudina's studie aan de University of South California kan het tweetal amper samen spelen. In de zomer is Graudina, dankzij een vakantiestop aan de universiteit wel beschikbaar om te spelen, met zaterdag in Moskou de eerste hoofdprijs als voorlopig hoogtepunt.

Tina Graudina en Anastasia Kravcenoka vieren het winnen van de Europese titel

Mannen zondag

Bij de mannen staan zondag de halve finales op het programma. Zonder Nederlanders, Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen sneuvelden zaterdagmiddag als laatste Oranje-deelenemers in de kwartfinales. Het Nederlandse koppel moest zijn meerdere erkennen in de Polen Piotr Kantor en Bartosz Losiak: 18-21, 21-17, 15-11.

Het Poolse duo moet het nu opnemen tegen de regerend Europees kampioenen Anders Berntsen Mol en Christian Sandlie Sørum uit Noorwegen. De andere halve eindstrijd gaat tussen het Russische duo Konstantin Semenov/Ilja Lesjoekov en Martin Ermacora/Moritz Pristauz uit Oostenrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl