Jeremiah St. Juste in duel met Timmy Thiele

Pijnlijk debuut voor St. Juste bij Mainz

Jeremiah St. Juste heeft een nare smaak overgehouden aan zijn debuut bij FSV Mainz 05. De verdediger, die afgelopen week de overstap maakte van Feyenoord naar de Duitse Bundesligaclub, ging met zijn nieuwe team pijnlijk onderuit in de eerste ronde van de Duitse beker.

Op bezoek bij 1. FC Kaiserslautern, dat tegenwoordig op het derde niveau in Duitsland acteert, werd het 2-0 voor de thuisploeg.

De nummer 12 van het afgelopen seizoen begon met St. Juste op de bank en Jean-Paul Boëtius in de basis tegen de club die in het verleden vier keer Duits kampioen werd.

Penalty breekt wedstrijd open

Kaiserslautern, dat in 2012 degradeerde naar de tweede Bundesliga en in 2018 zelfs nog een niveau lager moest gaan spelen (3. Liga), kwam in de tweede helft op een 1-0 voorsprong door een benutte penalty in de 63ste minuut van Manfred Starke.

Een paar minuten later kwam St. Juste in het veld voor collega Stefan Bell, maar ook hij kon een afgang niet afwenden. Uiteindelijk bepaalde Florian Pick in blessuretijd de eindstand op 2-0.

Ook blamage voor Augsburg, Bosz en Schreuder bekeren verder

Augsburg ging ook pijnlijk onderuit. SC Verl, dat in de Regionalliga (vierde niveau) voetbalt, was met 2-1 te sterk voor de Bundesligaclub.

Bayer Leverkusen, het team van Peter Bosz, won met 4-1 bij Alemannia Aachen. Aachen speelde in 2007 nog in de Bundesliga, maar is inmiddels afgezakt naar het vierde niveau.

Daley Sinkgraven, in juni door Leverkusen overgenomen van Ajax, bleef de hele wedstrijd op de bank.

Alfred Schreuder ontsnapte met zijn nieuwe ploeg 1899 Hoffenheim op bezoek bij Würzburger Kickers. Na een enerverende wedstrijd, die na verlenging in 3-3 eindigde, nam zijn ploeg de strafschoppen net iets beter dan de ploeg uit de 3. Liga (4-5).