Reuters/NOS

Wekdienst 10/8: weer grote demonstratie in Moskou en EK wielrennen

tijd van publicatie

Goedemorgen! Vandaag zijn er in Moskou opnieuw grote demonstraties. Het EK wielrennen gaat verder met de wegwedstrijd voor de vrouwen. En er wordt ook weer gevoetbald in de eredivisie.

Het is vandaag vrij zonnig, al valt er ook een enkele bui. Wel is het behoorlijk onstuimig: er waait een vrij krachtige zuidwestenwind, aan zee stormachtig met windstoten van 75 tot 100 km/uur. De komende dagen is het rustiger, maar het blijft vrij wisselvallig.

weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Moskou wordt opnieuw gedemonstreerd tegen het uitsluiten van kandidaten bij de gemeenteraadsverkiezingen. Het protest is toegestaan door de Russische autoriteiten, in tegenstelling tot de demonstraties van de afgelopen twee zaterdagen.
  • Het EK wielrennen gaat vandaag verder met de wegwedstrijd voor de vrouwen. In Alkmaar strijden onder andere Marianne Vos, Chantal Blaak, Ellen van Dijk en Kirsten Wild om de medailles. De koers is vanaf 14.00 uur live te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app
  • De eredivisie gaat vandaag verder met drie duels: FC Groningen-FC Twente (18:30), Ajax-FC Emmen (19.45) en Willem II-Vitesse (20:45). Op NOS.nl zijn deze wedstrijden te volgen via ons liveblog en in Langs de Lijn op NPO Radio 1 zijn we live bij alle duels.

Wat heb je gemist?

In Brazilië is een Nederlander opgepakt die daar aan het hoofd zou staan van een grote drugsbende. Ook vijf andere verdachten zijn opgepakt. De politie nam verder twee privévliegtuigen, een helikopter, dure auto's, horloges en contant geld in beslag genomen. Over de identiteit van de Nederlandse man is verder niets bekendgemaakt.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In Amsterdam is gisteravond een windhoos gezien. De windsnelheden waren waarschijnlijk niet hoger dan 100 kilometer per uur. Volgens de brandweer waren er een paar schademeldingen. Op sociale media gaan veel beelden van de windhoos, waaronder deze:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Spectaculaire beelden van natuurverschijnsel Amsterdam

Fijne dag!

STER Reclame