Sparta in eigen huis veel te sterk voor VVV-Venlo

Bekijk de samenvatting van Sparta - VVV Venlo: 4-1

Sparta Rotterdam heeft het verrassende gelijkspel tegen Feyenoord een goed vervolg gegeven door vrijdagavond VVV-Venlo te verslaan. Op Het Kasteel zegevierde de ploeg van Henk Fraser met 4-1.

De overwinning voor Sparta was verdiend. De Rotterdammers zorgden vanaf het begin voor het meeste gevaar, al misten voor rust onder andere Halil Dervisoglu en Ragnar Ache (kopbal op de lat) grote kansen.

VVV was in de eerste helft een stuk efficiënter: bij de enige kans krulde Peter van Ooijen een vrije trap over de muur. Vorige week was hij al op fraaie wijze trefzeker tegen RKC Waalwijk.

VVV viert de openingstreffer van Peter van Ooijen

Na de pauze bogen uitgerekend Dervisoglu en Ache de achterstand van Sparta om. Dervisoglu tekende voor de gelijkmaker, nadat hij zelf de aanval had opgezet.

Aan de 2-1 van Ache ging een duw van Abdou Harroui vooraf, maar de VAR greep niet in.

Sparta bleef vervolgens domineren en in de slotfase kopten Harroui (voorzet van uitblinker Bryan Smeets) en invaller Lars Veldwijk raak.