Nederlandse volleyballers in vijf sets langs Zuid-Korea

De Nederlandse volleyballers zijn het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam moeizaam begonnen. De mondiale nummer 15 van de wereld won met 3-2 nadat het de eerste twee sets verloren had (23-25, 25-27, 26-24, 25-20, 15-12) van Zuid-Korea.

Oranje had z'n handen vol aan de zwakke broeder op dit OKT. Halverwege de tweede set, waar Gijs van Solkema als spelverdeler fungeerde voor Wessel Keemink, dichtte Nederland een gat van drie punten, maar wist het ondanks drie setpoints niet door te drukken.

Mede door de inbreng van invallers Maarten van Garderen en Robbert Andringa liep het beter in de volgende sets. In de vijfde set kwam Oranje van 6-6 op 10-6 en daarmee was het beslissende gat geslagen.

Overtuiging

Na afloop verklaarde Maarten van Garderen waarom het in de eerste twee sets niet liep bij Oranje. "We kwamen niet echt los, ook al speelde we niet slecht. Het was een beetje zonder overtuiging. Er moest wat gebeuren om het om te draaien. Dat probeerde ik te doen door extra energie te brengen toen ik erin kwam", aldus Van Gaderen, die er in de derde set in kwam.

Oranje komt nu zaterdag weer in actie tegen België. Deze wedstrijd is vanaf 16.00 uur te volgen op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app.

STER reclame