Karsdorp blij met terugkeer: 'Ik wil lekker voetballen en bij Feyenoord kan dat '

Tijdens het Europa League-duel tegen Dinamo Tbilisi (4-0 winst) zat hij nog op de tribune in een zonnige Kuip, maar Rick Karsdorp is naar Feyenoord gekomen om te spelen.

De rechtsback wordt voor een jaar gehuurd van AS Roma, nadat hij in 2017 de Rotterdammers had verlaten om in de Serie A te gaan spelen. Het leek op voorhand een logische stap omhoog voor Karsdorp. Ga maar na; hij was al een paar jaar basisspeler bij Feyenoord, werd daar kampioen en mocht ook opdraven bij het Nederlands elftal.

Rick Karsdorp in het shirt van AS Roma Pro shots

In Rome wist hij de stijgende lijn echter niet door te trekken, mede door veel blessureleed. "Ik tekende met meniscusproblemen, die drie á vier weken zouden duren. Dat duurde uiteindelijk drie of vier maanden", vertelt Karsdorp.

"Tijdens mijn debuut gebeurde hetzelfde met mijn andere knie. Dat heeft uiteindelijk acht maanden geduurd. Vorig seizoen heb ik alles mee kunnen doen, maar kreeg ik geen kans. Toen ik in de winter aangaf dat ik weg wilde, mocht dat niet en heb ik uiteindelijk een serie wedstrijden gespeeld."

Roma-speler Stephan El Shaarawy steekt Karsdorp een hart onder de riem na een nieuwe knieblessure ANP

Het is Karsdorp zijn periode in Italië in een notendop. Hij speelde in totaal maar 15 wedstrijden voor de Romeinen en daar leek dit seizoen niet veel bij te komen.

"Na drie weken in de voorbereiding sprak ik met de trainer (Paulo Fonseca, red.). Hij zei dat ik niet in zijn plannen voorkwam. Toen is het allemaal snel gegaan."

Hoewel meerdere clubs interesse hadden om de 24-jarige Karsdorp op huurbasis over te nemen, was de keuze voor Feyenoord snel gemaakt. "Mijn management wist dat ik graag terug wilde komen. Ik wil lekker voetballen en dat kan bij Feyenoord. Ik wil mezelf weer op de kaart zetten."

Fit

Na twee magere jaren is de vraag bij veel supporters hoe fit de rechtsback precies is en of het dezelfde rechtsback is als die twee jaar geleden vertrok. "Heb je de training net gezien?", lacht Karsdorp. "Ik voel mij fit en ik voel mij goed. Laat maar komen. Ik kan gewoon spelen."

"Tuurlijk hoop ik hier veertig wedstrijden te spelen. Maar laat mij eerst maar lekker voetballen, dan zien we het wel."

STER reclame