Enric Mas wint een zware bergetappe in de Vuelta
NOS Wielrennen

Mas verruilt Deceuninck voor Movistar, Trek bevestigt komst Nibali

Enric Mas zet zijn loopbaan voort bij Movistar. De 24-jarige Spanjaard komt over van Deceuninck-QuickStep, waarvoor hij dit jaar bij zijn debuut in de Tour vooral in dienst reed van Julian Alaphilippe.

Mas reed zich met name vorig jaar in de kijker in de Vuelta, toen hij een zware bergrit won en tweede in de eindrangschikking werd.

Trek bevestigt komst Nibali

De verwachte transfer van Vincenzo Nibali naar Trek-Segafredo is ook rond. Begin juni liet de eigenaar van Segafredo, Massimo Zanetti, al doorschemeren dat de 34-jarige Italiaan naar zijn team zou komen. Hij noemde destijds Nibali 'de beste wielrenner die Italië te bieden heeft'.

Nibali zegt zijn hart te volgen met de overstap naar Trek-Segafredo, waar hij een tweejarig contract tekent. "Hun project is serieus en competitief. Het vertrouwen dat alle sponsoren in mij hebben, is enorm motiverend. Ik kijk nu al uit naar volgend seizoen."

Bij Trek-Segafredo wordt Nibali ploeggenoot van Bauke Mollema. De Italiaanse klassementsrenner, die zowel de Giro, Tour en de Vuelta al eens won, neemt ook zijn broertje Antonio mee naar de Amerikaanse ploeg.

Meer transfernieuws

Maandag werd al bekend dat Deceuninck-QuickStep, naast Mas, ook Elia Viviani ziet vertrekken. De Italiaanse sprinter rijdt volgend seizoen voor Cofidis.

Mas is op zijn beurt bij Movistar de vervanger van Mikel Landa, die maandag voor Bahrain-Merida tekende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl