NOS VoetbalAangepast

Lukaku verlaat United en Arsenal haalt Luiz; welke grote transfers volgen?

Inter-supporters zingen Lukaku toe op vliegveld Milaan

Er is vandaag flink wat activiteit op de Engelse transfermarkt. Het is de laatste dag dat Engelse clubs nieuwe spelers mogen aantrekken. Spelers verkopen naar het buitenland mag echter nog wel tot en met de internationale deadline van 31 augustus.

Manchester United ziet de Belgische international Romelu Lukaku vertrekken naar Internazionale. De Italianen leggen naar verluidt zo'n 80 miljoen euro op tafel voor de spits, die tijdens de totstandkoming van de transfer de afgelopen dagen meetrainde bij zijn oude club Anderlecht.

Nieuw record

Lukaku, die in Milaan voor vijf jaar tekent, is daarmee de nieuwe recordtransfer voor Inter. Het oude stond op naam van Christian Vieri, die in 1999 voor 46 miljoen euro overkwam van Lazio.

Manchester United nam de 26-jarige Lukaku twee jaar geleden voor 85 miljoen euro over van Everton. Hij speelde 96 duels (42 goals) voor United.

Braziliaan Luiz van Chelsea naar Arsenal, Iwobi vertrekt

Arsenal legde op de valreep de Braziliaan David Luiz en de Schot Kieran Tierney vast. Verdediger Luiz komt voor 8,5 miljoen euro over van stadgenoot Chelsea en Celtic krijgt ongeveer 27 miljoen euro voor linksback Tierney.

De Londenaren zagen Alex Iwobi vertrekken. De 23-jarige aanvaller verkast naar Everton, dat zo'n 37 miljoen euro neertelt. De Nigeriaan werd opgeleid door Arsenal en kwam tot 100 duels en 11 goals voor het eerste.

David Luiz

Het zijn vooralsnog de drie grootste transfers vandaag uit Engeland, waar verder onder meer West Ham United aanvaller Albian Ajeti van FC Basel overnam, Tottenham Hotspur Ryan Sessegnon van Fulham en Newcastle United Emil Krafth van Amiens.

Veel ogen zijn gericht op United, ook die van Ajax

Interessanter is wellicht of United na Lukaku ook Paul Pogba nog laat gaan. Hij komt met Ajacied Donny van de Beek in aanmerking voor een overgang naar Real Madrid.

Paul Pogba op de training van United

Als de Fransman naar Madrid verhuist, heeft Real Van de Beek mogelijk niet meer nodig. In dat kader is het ook van belang of United vandaag werk maakt van Christian Eriksen van Tottenham en daadwerkelijk inspeelt op een vertrek van Pogba.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl