NOS SportAangepast

Nadal, Williams en Halep laten zich weer zien op Amerikaans hardcourt

Het Amerikaanse hardcourtseizoen is nu echt begonnen met het masterstoernooi voor de mannen in Montreal en het sterk bezette vrouwentoernooi in Toronto.

Rafael Nadal, Serena Williams en Simona Halep kwamen voor het eerst sinds Wimbledon weer in actie.

Nadal wint in Montreal eerste wedstrijd na Wimbledon

Titelverdediger Nadal bereikte met wat moeite de achtste finales in Montreal. De Spanjaard, als eerste geplaatst bij afwezigheid van Novak Djokovic en Roger Federer (beiden pakken wat extra rust richting de US Open eind augustus) won met 7-6 (6), 6-4 van Daniel Evans.

De Britse qualifier gaf de nummer twee van de wereld uitstekend partij. Hij kwam in de tiebreak met 5-2 voor en kreeg daarna twee setpoints. Die werkte Nadal weg en daarna had de Spanjaard de controle over de wedstrijd.

Williams en Halep zegevieren ook

Bij de vrouwen in Toronto plaatsten Williams en Simona Halep zich een maand na hun Wimbledon-finale voor de achtste finales. De Roemeense, die in Londen de titel pakte, verspeelde tegen de Amerikaanse qualifier Jennifer Brady bijna een 4-0 voorsprong in de beslissende set: 4-6, 7-5, 7-6(5).

Williams versloeg de Belgische Elise Mertens met 6-3, 6-3. Het is na Rome, Roland Garros en Wimbledon pas het derde toernooi voor de Amerikaanse sinds maart.

Serena Williams

Kiki Bertens plaatste zich gisteren al voor de achtste finales. Daarin neemt ze het vanavond op tegen de Canadese thuisspeelster Bianca Andreescu. De US Open gaat op 26 augustus van start in New York.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl