Ricky van Wolfswinkel verliest met FC Basel van LASK Linz

Champions League-droom Vilhena, Elia en Van Wolfswinkel op losse schroeven

De groepsfase van de Champions League lijkt ver weg voor Tonny Vilhena, Eljero Elia en Ricky van Wolfswinkel. Alle drie gingen in de derde voorronde in eigen huis onderuit met hun club.

Vilhena's Krasnodar, dat de middenvelder deze zomer overnam van Feyenoord, moest zijn meerdere erkennen in FC Porto. Sérgio Oliveira maakte een minuut voor tijd de enige goal van de wedstrijd (0-1).

Elia kon als invaller niet voorkomen dat Istanbul Basaksehir onderuit ging tegen Olympiakos. Giorgios Masouras maakte de enige goal van de wedstrijd. Elia's ploeggenoot Edin Visca kreeg in blessuretijd dé mogelijkheid de achterstand weg te poetsen, maar miste vanaf de penaltystip.

En Van Wolfswinkel leed met FC Basel, dat een ronde eerder PSV uitschakelde, een 1-2 nederlaag tegen LASK Linz uit Oostenrijk. Gernot Trauner en João Klauss scoorden voor Linz, Luca Zuffi deed iets terug namens Basel.

De returns van de derde voorronde van de Champions League zijn volgende week.