Het Rad van Onfortuin van Fortuna Sittard Fortuna Sittard

De meeste clubs kennen het principe wel, de boetepot. Kom je te laat voor een training, vergeet je je schoenen mee te nemen, zit je clubkostuum niet goed? Hoppa, geld in de pot. Dat leverde aan het eind van het seizoen meestal genoeg op voor bijvoorbeeld een etentje met de hele selectie.

Bij Fortuna Sittard gooien ze het over een heel andere boeg. Daar is vanaf vandaag het Rad van Onfortuin te bewonderen. Een ludieke manier om de spelers te 'bestraffen'. Geen geld in de boetepot, maar een slinger aan het rad als je de regels overtreedt.

Mascottepak en kontjeblauw

Zo kan het voorkomen dat een speler vlaaien moet halen voor de hele selectie, zich in het mascottepak moet hijsen of een prinsessenjurk aan moet trekken. Trainer Kevin Hofland heeft meerdere bordjes tot zijn beschikking dus hij kan het rad zo onaantrekkelijk mogelijk maken als hij zelf wil.

Gaan staan voor een rondje kontjeblauw, de vuile was onder handen nemen of een maatschappelijk project bijwonen behoren ook tot de opties. Gelukkig staat er ook een joker op het bord, waarmee de spelers onder hun straf uit kunnen komen.

Navraag bij de club leert dat spits Bassala Sambou het eerste slachtoffer is van het rad. Hij mag zich gaan opmaken voor een uurtje helpen in de fanshop.

STER reclame