NOS Nieuws

Luchtmacht vliegt laag boven Zuidwest-Nederland voor tv-serie

Inwoners van Zuidwest-Nederland werden vandaag verrast door een aantal militaire vliegtuigen die laag overvlogen. De Koninklijke Luchtmacht zegt dat de toestellen in verband met tv-opnames bijzondere manoeuvres uitvoerden. Het leek op een onderschepping of achtervolging.

Twee F-16's, een Pilatus PC-7 Turbo Trainer en een C-130 Hercules-transporttoestel, vlogen boven Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden. Ook een helikopter vloog mee.

Ook op Twitter zijn filmpjes verschenen (van heel enthousiaste mensen, luister maar):

Laag overvliegende militaire vliegtuigen voor tv

De luchtmacht wil niet vertellen voor welke tv-serie de opnames werden gemaakt. "We hebben duidelijke afspraken met verschillende partijen over de bekendmaking van de serie. Eind van de zomer wordt hier meer bekend over."

Een cameraman plaatste op Instagram een filmpje waarop te zien is hoe hij een F16 filmt. Ook hij wil niet zeggen voor welke serie hij werkt, maar maakt wel grappen als iemand zegt dat het voor de nieuwe EO-serie Hoogvliegers is. "Haha, ja, dat klinkt ergens best bekend hè." Hoogvliegers wordt gemaakt in samenwerking met de luchtmacht.

Ook morgen volgen nog bijzondere manoeuvres. Op Twitter reageren inwoners van het gebied op een enkeling na enthousiast:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl