NOS Voetbal

Stam maakt zich op voor EL-duel, maar 'baalt' van gang van zaken bij Feyenoord

Stam baalt van gemankeerde voorbereiding

In de aanloop naar het duel met Dinamo Tbilisi in de derde voorronde van de Europa League gaat het bij Feyenoord vooral over spelers die er niet zijn. Niet meer of nog niet.

De club hoopt op korte termijn Rick Karsdorp (AS Roma), Ricky van Wolfswinkel (FC Basel) en George Johnston (Liverpool) te kunnen presenteren, maar het is uitgesloten dat zij donderdagavond al van de partij zijn. Ook Jeremiah St. Juste zal niet aan de aftrap staan omdat hij op weg is naar Mainz.

Intern onvrede kenbaar gemaakt

Het irriteert trainer Jaap Stam dat hij het bij een voor de club zo belangrijke wedstrijd met een gemankeerde selectie moet doen. "Klopt", aldus Stam woensdagmiddag op de persconferentie voor het Europese duel met de Georgiërs. "Daar baal ik van."

"In zekere zin ben ik ook wel verrast door wat er nu gebeurt. Dat heb ik intern ook aangegeven. Dan begrijpen ze me ook wel, maar de situatie bij de club is nu eenmaal zo dat er niet veel mogelijk is."

Jaap Stam

Toch had Stam gehoopt op z'n minst nog een dag langer over St. Juste te kunnen beschikken, aangezien de nieuwe werkgever van de verdediger niet Europees actief is.

"Maar die transfer moest blijkbaar snel afgerond worden. De club kon het bod niet laten lopen. Dat is jammer. We weten waar we nu staan: we zullen nieuwe jongens moeten inpassen."

Puzzel

Stam moet dus nog wat puzzelen om tegen Tbilisi een opstelling op de been te brengen. "Kijk naar het aantal verdedigers dat we hebben, dan weet je dat we niet veel keuze hebben."

Ondanks zijn frustratie over de moeizame voorbereiding heeft Stam wel vertrouwen in een goed resultaat tegen Tbilisi. "Ik heb er wel een goed gevoel over. Ik heb namelijk gezien met welke inzet de jongens die er wel zijn, toewerken naar die wedstrijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl