De achtervolging eindigde op de Gooiseweg in Amsterdam
NOS Nieuws

Achtervolgde automobilist mogelijk betrokken bij verdacht pakketje Duisburg

De man die gisteravond in een auto met een Duits kenteken na een wilde achtervolging vanuit Duitsland in Amsterdam werd gearresteerd, was eerder die avond mogelijk betrokken bij een incident in Duisburg. De Duitse politie verdenkt hem ervan een verdacht pakketje te hebben neergelegd in een winkelcentrum in die stad.

Het winkelcentrum werd na de vondst van dat pakketje ontruimd. Na uren onderzoek heeft de Duitse explosieven-opruimingsdienst het pakketje tot ontploffing gebracht.

Volgens de Duitse politie gaat het om een nepbom. De verdachte is een 31-jarige Duitser.

De aangehouden man ontkent volgens Bild bij het verdachte pakketje betrokken te zijn. Hij zou voor de politie zijn gevlucht omdat hij in een gestolen auto reed.

De explosievendienst onderzocht het verdachte pakketje in een winkelcentrum in Duisburg

Bij een politiecontrole naar aanleiding van de vondst van het pakketje werd de man in de buurt van Duisburg staande gehouden. Daarbij dreigde hij met een wapen, waarna de politie afstand nam en versterking vroeg. De man vluchtte weg, waarna de Duitse politie de achtervolging inzette.

De verdachte vluchtte naar Nederland, waar hij via de A12, A30 en A1 naar de Gooiseweg in Amsterdam reed. Daar schoot de politie de banden van zijn auto lek en kon de man worden gearresteerd.

De auto van de man is onderzocht. Daarbij werd een gasalarm-vuurwapen gevonden.

De man wordt later deze week voorgeleid, waarna een overleveringsprocedure kan worden begonnen.

Bij de achtervolging schoot de politie twee keer op de banden van de vluchtwagen:

Man gearresteerd na achtervolging vanuit Duitsland naar Nederland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl