Politie en hulpverleners bij het Tate Modern in Londen
NOS NieuwsAangepast

Tiener (17) aangeklaagd na val kind van museum in Londen

De 17-jarige jongen die zondag in Londen mogelijk een jongetje van 6 jaar van de tiende verdieping van het Tate Modern in Londen heeft gegooid, wordt verdacht van poging tot moord. Hij is vandaag voorgeleid en blijft nog zeker tot donderdag vastzitten.

Het jongetje ligt in kritieke maar stabiele toestand in het ziekenhuis. Door de val heeft hij een bloeding in zijn hersenen opgelopen en breuken in zijn ruggengraat, armen en benen.

De tiener werd zondag meteen gearresteerd. Over zijn identiteit is niets bekendgemaakt. De tiener en het kind kenden elkaar waarschijnlijk niet.

Het jongetje is Frans. Hij bezocht met zijn familie Londen. Zondag werd hij zwaargewond teruggevonden op een plateau op de vijfde etage van het museum.

De politie is op zoek naar getuigen van het incident. "Het moet ongelooflijk pijnlijk en schrijnend zijn geweest om te zien en het kan zijn dat getuigen daarna het museum snel hebben verlaten", zegt een politiewoordvoerder tegen The Guardian. "Maar wie nog niet met ons gesproken heeft, moet onmiddellijk contact opnemen."

Psychiatrisch patiënt

Volgens Britse media is de 17-jarige verdachte een psychiatrisch patiënt, die normaal gesproken alleen met twee begeleiders naar buiten mag. Hij zou het Franse jongetje hebben weggerukt van zijn moeder. Verschillende kranten spraken met getuigen die vertelden dat de verdachte vlak ervoor ook andere families volgde.

Een van de kranten sprak met een voormalig verzorger van de verdachte. "Hij was een van de moeilijkste en uitdagende psychiatrische patiënten die ik ooit heb ontmoet", aldus die verzorger. "Hij wordt boos als hij z'n zin niet krijgt of als iemand hem zegt wat hij moet doen."

Het Tate Modern is een van de populairste toeristische attracties van het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar trok het museum 5.9 miljoen bezoekers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl