EPA / NOS
NOS Nieuws

Wekdienst 6/8: topoverleg over Venezuela en Ajax tegen PAOK

Goedemorgen! Vandaag wordt in Peru op hoog niveau overlegd over de toekomst van Venezuela en in de Griekse stad Thessaloniki speelt Ajax in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK.

De zon schijnt geregeld tussen de wolken door. Het blijft meest droog, alleen zeer lokaal is kans op een bui. Het wordt 22 tot 25 graden. Ook de komende dagen blijft het wisselvallig.

NOS / Weerplaza
Het weer van 6 augustus

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

 • De rechtbank in Den Haag behandelt de zaak tegen de Hagenaar die als medewerker van bloemenveiling FloraHolland bijna 4,5 miljoen euro zou hebben verduisterd. De verdachte schreef onder meer geld over naar verschillende goksites.
 • In Peru is er op hoog niveau overleg over hoe het verder moet met Venezuela. Veel westerse landen, waaronder de Verenigde Staten, willen dat president Maduro vertrekt.
 • Ajax speelt in de derde voorronde van de Champions League tegen de Griekse club PAOK Saloniki. De wedstrijd in Thessaloniki begint al om 19.00 uur en is te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Wat heb je gemist?

Noord-Korea heeft volgens de Verenigde Naties bijna 2 miljard euro gestolen met cyberaanvallen. Het gestolen geld wordt gebruikt voor het Noord-Koreaanse wapenprogramma. Het land heeft volgens de VN banken en beurzen aangevallen en hun cryptovaluta gestolen. De diefstallen waren moeilijk te achterhalen omdat het geld direct online werd witgewassen.

Ander nieuws uit de nacht:

 • De bestuurder van een Duitse auto is gisteravond in Amsterdam gearresteerd na een lange achtervolging. De man vluchtte weg van politie in het Ruhrgebied en kon pas na een kleine 200 kilometer worden klemgereden.
 • President Trump brengt morgen een bezoek aan de Texaanse stad El Paso en reist waarschijnlijk daarna door naar Dayton in Ohio. In beide steden werd afgelopen week een aanslag gepleegd, waarbij in totaal meer dan dertig doden vielen.
 • Een boeddhistische tempel in Thailand wordt weer druk bezocht, nadat het complex jarenlang niet te zien was omdat het onder water stond. Het ligt in een stuwmeer en is door aanhoudende droogte herrezen uit het water.
 • Reuters
 • Reuters
 • Reuters
 • Reuters
 • Reuters

En dan nog even dit:

Sunny Hill Festival is een unicum voor Kosovo, een van de armste landen van Europa. In het kleine Balkanland komen vrijwel geen grote artiesten optreden. Jongeren zijn dan ook razend enthousiast over het evenement. Zij hebben het festival te danken aan een grote wereldster: de Kosovaars-Britse Dua Lipa.

De popster lanceerde het muziekfestival vorig jaar. Toen was ze zelf de headline-artiest. Dit jaar heeft ze bevriende sterren uitgenodigd, zoals zangeres Miley Cyrus, dj Calvin Harris en rapper Gashi.

Correspondent Mitra Nazar bezocht het festival en sprak met Dua Lipa over haar jeugd in Kosovo:

'Dat ze op deze manier iets terug doet is prachtig'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl