AFP
NOS Nieuws

Peking slaat terug: geen handel meer met Amerikaanse boeren

China is gestopt met het kopen van Amerikaanse landbouwproducten. Het ministerie van Handel noemt als reden de aankondiging van de Amerikaanse president Trump om nieuwe importheffingen op Chinese goederen in te stellen.

Amerikaanse landbouwproducten zijn al langer een heet hangijzer in de onderhandelingen over het handelsconflict. China is een van de grootste importeurs van Amerikaanse landbouwproducten ter wereld. Het land koopt vooral veel sojabonen van Amerikaanse boeren. Die worden daardoor hard geraakt door de slepende handelsoorlog.

Eerder vandaag devalueerden de Chinezen ook al hun munt tot het laagste peil in elf jaar. Dat leidde tot een geërgerde reactie van Trump op Twitter, die China beschuldigde van "valutamanipulatie".

Volgens de president maken de Chinezen hun munt zwakker, zodat Chinese producten in het buitenland betaalbaarder worden.

De stappen van China van vandaag betekenen een nieuwe escalatie in de handelsoorlog tussen de Chinezen en de Amerikanen. Die duurt nu al ruim een jaar. Over en weer hebben de wereldmachten elkaar in die periode voor honderden miljarden dollars aan importheffingen opgelegd.

Waar gaat de handelsoorlog tussen de VS en China eigenlijk over? Bekijk het in onderstaande video:

Waar gaat de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China over?

Vorige week bleek dat topoverleg in Shanghai tussen de Amerikaanse minister van Financiën Mnuchin en de Chinese vicepremier Liu He over de patstelling in het conflict niets had opgeleverd.

Vervolgens kondigde Trump de nieuwe importheffingen aan: vanaf 1 september wordt voor 300 miljard dollar aan producten uit China met 10 procent extra belast.Het leidde vandaag tot de tegenreactie vanuit Peking, met de voorlopige handelsstop tussen Chinese bedrijven en Amerikaanse boeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl