De spelers van Benfica juichen na hun eerste treffer

Keizer en Dost niet opgewassen tegen Benfica in Portugese Supercup

Landskampioen Benfica heeft voor de achtste keer de Portugese Supercup in de wacht gesleept. In Faro versloeg het bekerwinnaar Sporting Portugal met 5-0.

Sporting-trainer Marcel Keizer begon met Bas Dost in de basis. Zijn ploeg hield lange tijd gelijke tred, maar kort voor rust ging het voor het eerst mis. Kort nadat doelman Odisseas Vlachodimos een schot van Dost had gekeerd, scoorde Rafa Silva.

Pizzi, die de assist gaf bij de eerste treffer, scoorde na rust twee keer. Bij de 2-0 schoot hij de bal op aangeven van Silva in de korte hoek en bij de 4-0 plaatste hij de bal in de verre hoek. De 3-0 was een fraaie vrije trap van Alejandro Grimaldo. Chiquinho maakte er in blessuretijd met een intikker 5-0 van.