Imposante jump levert Van der Poel tweede wereldbekerzege op

Mathieu van der Poel heeft in Val di Sole zijn tweede wereldbekerwedstrijd mountainbike gewonnen. In de slotronde liet de kersverse Europees kampioen de Zwitsers Mathias Flückinger en Nino Schürter achter zich en soleerde naar de zege. Milan Vader werd knap zesde.

Al vroeg in de race was duidelijk dat de Europees kampioen, wereldkampioen Schürter en diens landgenoot Flückiger de sterkste waren. De laatstgenoemde leek op het zware, heuvelachtige parcours in het voordeel, maar kon Schürter en Van der Poel niet op achterstand zetten.

Imposante jump

Met zijn drieën gingen ze de laatste ronde in. De eerste aanval kwam vervolgens van Schürter. Van der Poel counterde die en plaatste daarna zelf een demarrage.

De imposante jump van de Nederlander had succes en binnen de kortste keren had Van der Poel een voorsprong van ruim vijftien seconden. De Zwitsers zagen hem pas bij de finish weer.

Terpstra en Tauber

Bij de vrouwen eindigden Anne Terpstra en Anne Tauber naast het podium.

Pauline Ferrand-Prévot wint de WB-wedstrijd in Italië EPA

Tauber werd op gepaste afstand vijfde (1.56) en Terpstra, die begin vorige maand als eerste Nederlandse een wereldbekerwedstrijd won, eindigde als twaalfde (4.00).

Pauline Ferrand-Prévot won de race in Italië. De Franse mountainbikester gaf na de start direct vol gas en bouwde snel een voorsprong van 50 seconden op.

In de laatste ronde werd ze door Europees kampioene Jolanda Neff bijgehaald, maar de sprint ging vervolgens alsnog naar Ferrand-Prévot.

STER reclame