ANP
NOS Voetbal

Brands haalt Italiaans toptalent Kean naar Everton

Everton is erin geslaagd om Moise Kean (19) los te weken bij Juventus. Het Italiaanse toptalent komt voor naar verluidt bijna 33 miljoen euro over van Juventus en tekent een vijfjarig contract bij de Engelse club.

Kean maakte in november 2016 als 16-jarige zijn competitiedebuut voor Juventus en maakte vorig jaar november zijn eerste minuten in het Italiaanse elftal. In maart van dit jaar scoorde hij tegen Finland, waardoor Kean de jongste Italiaanse doelpuntenmaker sinds 1958 werd.

In 2017 leek aanvaller Kean via zaakwaarnemer Mino Raiola dicht bij een tijdelijke overgang naar PEC Zwolle, maar die transfer ketste op het laatste moment af.

Afgelopen seizoen speelde Kean 13 wedstrijden voor Juventus waarin hij zes keer scoorde. "Everton is een club die naar de toekomst kijkt en ik ook", aldus Kean over zijn overstap. "Ik ben gewend te winnen en ik wil die instelling ook overbrengen op het team."

Na Andre Gomes, Fabian Delph, Jean-Philippe Gbamin en keeper Jonas Lössl is Kean de vijfde nieuweling die technisch directeur Marcel Brands naar Everton heeft gehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl