AZ en Fortuna Sittard spelen vanavond de eerste avondwedstrijd in de eredivisie
NOS Sport

De sport van zondag bij de NOS

Het Nederlandse voetbal staat voor een primeur: AZ en Fortuna Sittard trappen vanavond om 20.00 uur af voor de allereerste zondagavondwedstrijd in de eredivisie.

Het late aanvangstijdstip betekent dat het duel in Alkmaar niet te zien is in Studio Sport Eredivisie, dat dan immers al is afgelopen. De hoogtepunten van AZ-Fortuna Sittard komen daarom langs in Studio Voetbal, om 22.10 uur.

De drie andere eredivisiewedstrijden zijn wel gewoon vanaf 19.00 uur te zien op NPO 1. Heracles treft sc Heerenveen, Feyenoord neemt het op tegen Sparta en ADO Den Haag ontvangt FC Utrecht.

Alle duels zijn ook live te volgen op NPO Radio 1 en via ons liveblog op NOS.nl en in de NOS-app.

Uitslagen eredivisie speelronde 1

Vanaf 14.00 uur gaat het vizier tevens op Hongarije, waar Max Verstappen een gooi gaat doen naar zijn tweede grand-prixzege op rij. De verrichtingen van de Red Bull-coureur in de race, die om 15.10 uur start, zijn rechtstreeks te volgen in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app.

In Studio Sport, vanaf 18.10 uur op NPO 1, komt tevens een samenvatting van de Formule 1-race langs.

MXGP in België

De beste motocrossers van de wereld hebben zich verzameld in Lommel voor de GP van België. Beide MXGP-races zijn live te zien op NOS.nl en in de NOS-app.

De eerste manche begint om 14.15 uur, de tweede om 17.10 uur. Een samenvatting is 's avonds te zien in Studio Sport (NPO 1, 18.11 uur).

Willem van Hanegem

In die uitzending ook een uitgebreid interview met oud-voetballer Willem van Hanegem naar aanleiding van de start van de eredivisie. Hoe kijkt 'De Kromme' naar het Nederlandse voetbal en zijn club Feyenoord?

Volleybalsters dicht bij ticket voor Tokio

De Nederlandse volleybalsters kunnen vandaag een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio pakken. Oranje speelt om 21.15 uur op het olympisch kwalificatietoernooi in Italië tegen het gastland om het startbewijs.

De wedstrijd is te volgen op NPO Radio 1 en een samenvatting en reacties zijn te zien in het late Journaal (23.40 uur, NPO 1), NOS.nl en in de NOS-app.

Andere Tijden Sport

Om 23.05 uur is er een extra lange aflevering van Andere Tijden Sport, over Piet Keizer. De legendarische Ajax-linksbuiten, die in januari 2017 op 73-jarige leeftijd overleed, was een even begenadigde als eigenzinnige voetballer, die door zijn grillige karakter voor veel mensen altijd een mysterie is gebleven.

Andere Tijden Sport verhaalt over zijn onzekerheid, zijn nukkigheid, over zijn botsingen met coach Rinus Michels en over zijn haat-liefdeverhouding met Johan Cruijff.

Wat kan Max Verstappen in Hongarije?

Uitzendingen en liveblogs

12.00 uur Liveblog eredivisie NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
14.00 uur Liveblog Formule 1: GP Hongarije NOS.nl en NOS-app
14.15 uur MXGP België: manche 1 NOS.nl en NOS-app
17.10 uur MXGP België: manche 2 NOS.nl en NOS-app
18.10 uur Studio Sport regulier NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Studio Sport eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.10 uur Studio Voetbal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
23.05 uur Andere Tijden Sport: Piet Keizer NPO 1, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl