Busjes van RT op het Rode Plein in Moskou
NOS Nieuws

Rusland wil Britse media beboeten voor 'partijdigheid'

Het Kremlin is bezig met een wet waarmee Britse media die volgens Rusland partijdig zijn, kunnen worden beboet. Het is een vergeldingsmaatregel tegen Groot-Brittannië, dat de Russische staatsomroep RT vorige week beboette met 200.000 pond vanwege partijdigheid.

"Rusland zegt hiermee tegen alle landen: als je RT het werk onmogelijk maakt, dan zullen we met gelijke munt terugbetalen", zegt Rusland-correspondent David Jan Godfroid. "Maar het is niet dat buitenlandse journalisten nu opeens het land uit gegooid worden."

De Britse mediawaakhond Ofcom deelde vrijdag de boete uit aan ANO TV-Novosti, het moederbedrijf van RT. De Engelstalige Russische omroep, die voorheen Russia Today heette, deed volgens de Britten partijdig verslag. Het ging onder andere om berichtgeving over de vergiftiging van ex-spion Sergej Skripal en de oorlog in Syrië.

Met de boete haalde Groot-Brittannië de woede van Rusland op de hals. Volgens de Russen is het onderdeel van een "anti-Russische campagne". De Russische mediawaakhond Roskomnadzor sprak van "discriminatoire houdingen" tegen Russische media.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl