ANP

Naar aanleiding van een crash vlak bij spelende kinderen stopt Swiss Post voorlopig met het gebruiken van drones. Dit laat het Zwitserse postbedrijf samen met dronebouwer Matternet weten in een verklaring.

De drones worden ingezet om labmateriaal snel tussen ziekenhuizen te vervoeren. In januari kwam er ook al een drone van Swiss Post in de problemen. Toen maakte de drone een veilige landing met een parachute. In mei crashte een van de drones, ditmaal sneed de drone de lijnen van de parachute door.

Het 10 kilo zware gevaarte stortte loodrecht naar beneden en kwam neer in de buurt van een groep spelende kleuters van een kinderdagverblijf. Het postbedrijf en de dronebouwer hebben daarom besloten de drones voorlopig aan de grond te houden en onderzoek te doen.

Swiss Post meldt dat het om een voorlopige oplossing gaat. De drones zijn namelijk een "onmisbare toevoeging" die zijn waarde heeft bewezen.

Nederland

Ook in Nederland wordt gekeken hoe drones ingezet kunnen worden voor post- en pakketbezorging.

Staatssecretaris Mona Keijzer maakte in april bekend dat ze de Nederlandse Postwet wil moderniseren. De definitie van het begrip postbus wordt aangepast. Hierdoor wordt het mogelijk om landingsplaatsen voor drones als postbus te bestempelen.

STER reclame