NOS NieuwsAangepast

Man die in Frankfurt kind voor trein duwde, woont in Zwitserland

De man die gisteren op het centraal station in Frankfurt een vrouw en haar 8-jarige zoon voor een binnenkomende trein duwde, woont in Zwitserland. Hij heeft daar een verblijfsvergunning, zegt de Zwitserse politie. Hij woont hij er al sinds 2006.

De 40-jarige man, van Eritrese afkomst, is getrouwd en vader van drie kinderen, meldt de krant Frankfurter Allgemeine op basis van bronnen bij justitie. Hij woont in het kanton Zürich. De man zou een paar dagen geleden met de trein van Basel naar Frankfurt zijn gereisd. Het is niet duidelijk waarom hij naar Duitsland vertrok.

Het 8-jarige jongetje overleefde de val op het spoor niet; hij werd door de trein overreden. Zijn moeder kon zich nog maar net in veiligheid brengen. Ook probeerde de man een 78-jarige vrouw voor de trein te duwen, maar dat lukte niet. Wel raakte de vrouw gewond aan haar schouder.

Bloemen en knuffels

Op het perron waren veel mensen getuige van de daad en dat leidde tot hevige emoties. Hun is psychische hulp aangeboden. Veel reizigers hebben vandaag bloemen en knuffels op het perron van het station in Frankfurt gelegd.

De dader vluchtte, maar werd al snel door omstanders gepakt en overgedragen aan de politie. Hij wordt aangeklaagd voor moord en twee keer poging tot moord.

Over het motief is nog niets bekend. De verdachte wordt verhoord, maar zou nog niets over zijn motief hebben gezegd. De politie van Frankfurt heeft al wel laten weten dat de man niet onder invloed van alcohol of drugs was.

Politieke reacties

De Duitse politieke partijen komen vandaag met de eerste reacties. De Groenen en de liberale FDP zeggen dat het belangrijk is om nu de rust te bewaren. "Hieruit mag nooit haat ontstaan", zei de fractievoorzitter van de Groenen in het Duitse parlement.

De rechts-populistische partij AfD wijst op de Afrikaanse achtergrond van de verdachte. "De staat maakt steeds weer duidelijk dat ze zelfs de jongste inwoners niet meer beschermen kan of wil", zei een AfD-politicus vandaag tegen journalisten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl