SQ Visision / Jack Brekelmans
NOS Nieuws Regio Binnenland Aangepast

Brand bij aanmaakblokjesfabriek Fire-Up in Oisterwijk

In Oisterwijk heeft brand gewoed in de aanmaakblokjesfabriek Fire-Up. Een deel van het pand staat op instorten, meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Er zijn geen gewonden.

De brand brak gisteravond rond 20.00 uur uit door nog onbekende oorzaak. Vanwege de vele rook werd aan inwoners van Oisterwijk en Haaren een NL-Alert verstuurd met het advies om de ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Rond 22.30 uur was het gevaar dat de brand zich zou uitbreiden geweken. Het treinverkeer werd tijdelijk stilgelegd vanwege het watertransport voor het bluswerk.

De veiligheidsregio meldt dat er in de wijk rond het pand verbrande houtskoolachtige brokken op straat kunnen liggen. Ze zijn volgens de veiligheidsregio niet gevaarlijk, maar wel vies. Het advies is dan ook om ze met handschoenen aan op te pakken en weg te gooien.

Ook kunnen omwonenden nog een tijdje een paraffine- of plasticachtige lucht ruiken. De geur wordt volgens de veiligheidsregio veroorzaakt door een olie gemaakt van natuurlijke stoffen die in de aanmaakblokjes zit.

In de as

In 2013 woedde er ook al een brand bij Fire-Up. De aanmaakblokjesfabriek was toen niet meer te redden en werd volledig in de as gelegd.

De eigenaar van de fabriek zegt de fabriek - net als na de brand in 2013 - weer opnieuw op te gaan bouwen. "Toen ben ik er ook bovenop gekomen en dat gaat nu ook weer gebeuren", zegt hij tegen Omroep Brabant.

STER reclame