Sarah Sjöström (links) en Ranomi Kromowidjojo ANP

Kromowidjojo loopt tweede WK-medaille mis, maar belooft beterschap

tijd van publicatie

Het is Ranomi Kromowidjojo niet gelukt opnieuw een medaille te pakken in Gwangju. Tijdens de 50 meter vrije slag moest ze genoegen nemen met de zesde plaats op de WK.

Simone Manuel pakte de wereldtitel, haar eerste op deze afstand. Tot 15 meter voor de finish leek Kromowidjojo nog op weg naar eremetaal.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Manuel pakt goud op 50 meter vrij, Kromowidjojo zesde
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Ik ging echt voor de medailles, had graag nog een keer op het podium willen staan", zei de Groningse nadat ze in 24,35 seconden had aangetikt. "Dit is niet slecht, maar op dit moment baal ik wel heel erg hard."

'Gevoel is goed'

Toch is Kromowidjojo niet ontevreden. "Het gevoel over de hele week is goed. Na de vlinder stond ik lekker op het podium met een PR. Ik heb gedaan wat ik kon."

Bekijk hieronder de reactie van Kromowidjojo:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kromowidjojo: 'Ga mijn best doen om de mensen weer aan het lachen te krijgen

Voor het eerst in tien jaar staat Kromowidjojo niet op het podium na de 50 meter vrij op de WK langebaan. In 2013 pakte ze goud, in 2011, 2015 en 2017 zilver.

"Ik baal niet om dan nu maar achterover te gaan liggen. Ik heb nog een jaar de tijd en ik ga echt mijn best doen om de mensen thuis weer aan het lachen te krijgen", doelde ze op de Olympische Spelen in Tokio van volgend jaar.

STER reclame