Inwoners van Borno worden al jaren geteisterd door geweld van Boko Haram AFP

De islamitische terroristische organisatie Boko Haram heeft in het noordoosten van Nigeria zeker 65 mensen om het leven gebracht, meldt het Franse persbureau AFP. Tien mensen zijn gewond geraakt.

Terroristen op drie motoren openden het vuur toen de slachtoffers vanuit een naburig dorp terugliepen na een begrafenis. Enkele mensen wisten te ontkomen en waarschuwden de autoriteiten. Die troffen op de plek van de aanslag 23 doden aan.

Een lokale politicus en de leider van een militie die tegen Boko Haram vecht zeggen tegen AFP dat bij het achtervolgen van de jihadisten nog eens 42 mensen zijn gedood. Volgens de militieleider wilde Boko Haram met de aanval wraak nemen voor een eerdere confrontatie.

Twee weken geleden zouden dorpelingen 11 strijders van de terreurorganisatie hebben gedood toen Boko Haram hun dorp naderde. Daarbij werden ook 10 mitrailleurs buitgemaakt.

President overziet anti-terreuroperatie

De aanval was in de noordoostelijke deelstaat Borno, waar leden van Boko Haram vaker aanslagen plegen in hun strijd voor een islamitisch kalifaat. Eerder deze week vielen ze een vluchtelingenkamp aan in de stad Maiduguri. Daarbij kwamen twee mensen om het leven.

President Buhari heeft de aanval in Borno veroordeeld. Er is een grond- en luchtoperatie gaande om de aanvallers op te sporen.

STER reclame