Pro Shots
NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

Een bomvolle sportdag bij de NOS. Met de beslissing in de Tour de France, twee wereldkampioenschappen (zwemmen en BMX) en de verdeling van nationale titels atletiek.

De slechte weersomstandigheden in de Alpen hebben zijn sporen nagelaten in de Ronde van Frankrijk. Niet alleen werd de negentiende etappe van vrijdag afgebroken, de voorlaatste etappe van vandaag - waarin alle beslissingen vallen - is er zelfs fors door ingekort.

Van 130 kilometer en drie beklimmingen naar 59 kilometer en één col. Maar wel een machtige van 33 kilometer naar Val Thorens. Het is de laatste kans voor bijvoorbeeld Steven Kruijswijk om het algemeen klassement overhoop te gooien. En voor Egan Bernal om zijn gele trui veilig te stellen.

NOS
Het parcours gaat nu van Albertville over de N90 richting Val Thorens

De allesbeslissende etappe in de Tour begint om 14.30 uur en is live te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app. De uitzending begint iets eerder, om 14.20 uur.

Uiteraard is de koers ook van begin tot eind te volgen in het liveblog op NOS.nl en in de app en op NPO Radio 1 kun je vanaf 14.00 uur luisteren naar Radio Tour de France, dat voor het laatst wordt uitgezonden vanuit het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De uitzending is bij te wonen.

De voorlaatste etappe in de Tour betekent ook de voorlaatste uitzending van De Avondetappe (22.25 uur, NPO 1). Die komt vanaf een fraaie locatie: de tuin van Joop Zoetemelk. De Tourwinnaar van 1980 schuift uiteraard ook aan, samen met Stef Clement en Rob Harmeling.

Johan Cruijff-schaal

Het nieuwe voetbalseizoen begint vandaag met het duel om de Johan Cruijff-schaal tussen Ajax en PSV. De wedstrijd is vanaf 18.00 uur rechtstreeks te volgen via de uitzending van Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Een samenvatting en de reacties zijn te zien in Studio Sport om 23.20 uur op NPO 1. De wedstrijd is ook te volgen via het liveblog op NOS.nl of de NOS-app.

ANP
Johan Cruijff-schaal

In het Belgische Zolder strijden de BMX'ers om de wereldtitels. Onder anderen de kersverse Europees kampioenen Laura Smulders en Niek Kimmann komen in actie. Op NOS.nl en in de NOS-app zijn de WK vanaf 17.00 uur live te volgen via een stream.

In de categorie sport op vier wielen: Max Verstappen wil vandaag een goede startpositie veroveren voor de GP van Duitsland die zondag wordt verreden. Om 12.00 uur is de laatste training, om 15.00 is uur de kwalificatie. Beelden zijn te zien in de uitzending van Studio Sport om 23.21 uur op NPO 1.

WK zwemmen

De halve finales en de finales van de WK zwemmen in Zuid-Korea worden vanaf 13.00 uur live uitgezonden op NPO 2, op NOS.nl en in de NOS-app.

Samenvattingen van de wedstrijden uit Zuid-Korea zitten in het Sportjournaal om 18.50 uur.

ANP
Liemarvin Bonevacia in actie op dag 2 van de NK atletiek

Verder krijgen de NK atletiek een vervolg met onder meer de finales op de 800 meter en de 400 meter horden. Beelden van de titelstrijd zijn te zien in Studio Sport, om 23.21 uur op NPO 1.

Uitzendingen van zaterdag 27 juli

13.00 uur WK Zwemmen NPO 2, NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
14.20 uur Tour de France etappe 20 NPO 1, NOS.nl en NOS-app
18.00 uur Langs de Lijn: Ajax-PSV NPO Radio 1
18.50 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.25 uur De Avondetappe NPO 1, NOS.nl en NOS-app
23.15 uur NOS Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl