Het ingestorte balkon in Gwangju
NOS NieuwsAangepast

Twee doden door ingestort balkon nachtclub Zuid-Korea, sporters gewond

In een nachtclub in Zuid-Korea is een deel van een balkon naar beneden gekomen. Twee Zuid-Koreaanse mannen zijn daarbij overleden.

Het ongeluk gebeurde in een club in de stad Gwangju, vlak bij de plek waar het WK zwemmen wordt gehouden. Veel sporters waren in de nachtclub aanwezig.

Op deze beelden is de schade te zien in de nachtclub net na het instorten:

Balkon nachtclub bij WK zwemmen stort in

Ook de waterpolovrouwen waren daar, vertelt technisch directeur van de KNZB André Cats:

'Het is belangrijk om goed na te gaan hoe ze dit een plekje gaan geven'

"De waterpolovrouwen zijn klaar, het toernooi is afgelopen en ze hadden een laatste gezellige avond. Toen ze in de nachtclub waren stortte het balkon in. Gelukkig stonden de meiden en staf daar niet onder, maar ze waren wel betrokken bij een heel ernstig incident."

Bij het ongeluk raakten negen sporters gewond. De Nederlandse waterpoloster Maud Megens liep door glas een snee op in haar hand. Zij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. "Het is een klein incident en het gaat goed met haar", zegt Cats.

Voordat de vrouwen vanavond terug naar huis vliegen, is er nog een bijeenkomst met het team. "Want het is natuurlijk wel belangrijk om bij zowel de spelers als de staf even goed na te gaan hoe ze dit een plekje gaan geven."

Aan het dansen

Een sporter van het waterpoloteam van Nieuw-Zeeland vertelde aan lokale media wat er gebeurde."We waren gewoon aan het dansen en ineens vielen we vijf à zes meter naar beneden. Daarna was het chaos. We hebben geprobeerd te helpen, maar we konden niet veel doen."

Op YouTube-beelden is te zien hoe mensen proberen om de dansvloer omhoog te houden:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl