ANP

Het voorarrest van de Nederlandse actrice Imanuelle Grives in België is met een maand verlengd. Ze zit vast sinds vorig weekend, toen ze werd opgepakt met verschillende hard- en softdrugs.

Het management van Grives laat in een verklaring weten dat de uitspraak een enorme teleurstelling voor haar is. "Ze beseft dat ze professionele hulp moet zoeken om te kijken hoe het kan dat ze in deze situatie is beland."

Tomorrowland

De actrice (34) werd vorig weekend opgepakt op het Belgische festival Tomorrowland. Bij de ingangscontrole bleek dat ze verschillende soorten drugs bij zich had, in hoeveelheden die volgens het Openbaar Ministerie groter waren dan alleen voor eigen gebruik.

Bij een huiszoeking op haar Airbnb-adres zouden nog meer drugs zijn gevonden. Het ging om honderd xtc-pillen, meer dan 20 gram cocaïne en vergelijkbare hoeveelheden ketamine en mdma (het hoofdbestanddeel van xtc).

Mogelijk hoger beroep

Grives's advocaat zei na haar arrestatie dat ze bezig was met de voorbereiding op een nieuwe rol, zonder toe te lichten voor welke film of serie dat zou zijn. In de schriftelijke verklaring van vandaag staat daar niets over.

De advocaat en het management willen verder geen mededelingen doen over de zaak. Wel staat in de verklaring dat Grives overweegt in beroep te gaan tegen de verlenging van het voorarrest.

Grives is onder meer bekend van haar hoofdrol in de film Alleen maar nette mensen. Ook speelde ze in de tv-series Flikken Maastricht, Flikken Rotterdam en Celblok H. In 2017 was ze een van de kandidaten in Wie is de Mol?. Deze week werd ook bekend dat ze tijdelijk uit de jeugdserie SpangaS is geschreven.

STER reclame