Ranomi Kromowidjojo hoopt Nederland de eerste medaille te bezorgen tijdens deze WK
NOS Sport

Kromowidjojo overtuigend naar finale 50 meter vlinder, Puts mag naar Tokio

Ranomi Kromowidjojo heeft zich probleemloos geplaatst voor de finale van de 50 meter vlinderslag. Ze zette achter Sarah Sjöström de tweede tijd neer.

Voor de wedstrijd verwees Kromowidjojo voor de camera van de NOS alle geruchten over mogelijke rugproblemen naar het rijk der fabelen. Ze was teleurgesteld over het eerdere verloop van het toernooi, maar daarom des te gretiger om harder te gaan zwemmen.

Door haar sterke optreden in de halve finale lijkt ze na favoriet Sjöström kanshebber om zaterdag een medaille te pakken, dat zou de eerste zijn voor Nederland tijdens deze WK. De finale van de 50 meter vlinderslag is zaterdag om 13.02 uur Nederlandse tijd.

Bekijk hieronder de racen en reactie van Kromowidjojo:

"Eindelijk een rondje verder. Het moest gewoon hard gaan, want het zit dicht bij elkaar", zei een opgeluchte Kromowidjojo. "Ik ga morgen heel hard zwemmen en dan zullen we het zien."

Kromowidjojo kan zich zaterdag ook nog voor de finale van de 50 meter vrije slag kwalificeren.

Jesse Puts verzekerde zich van een olympisch ticket op de 50 meter vrije slag. De Utrechter moest bij de beste twaalf komen en dat deed hij op het nippertje.

Zijn tijd van 21.91 was echter te weinig voor een finaleplek op het WK, maar Puts balde de vuisten toen hij op het bord zag dat hij zich had verzekerd van de Spelen volgende zomer in Tokio.

Bekijk hieronder de reactie van Jesse Puts:

Puts: 'Wist dat de finale moeilijk ging worden, doel was naar de Spelen gaan'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl