Leroy Fer tijdens de voorbereiding bij Feyenoord Pro Shots

Hij trainde en speelde al mee in de voorbereiding, maar nu is de terugkeer van Leroy Fer bij Feyenoord officieel. De 29-jarige middenvelder zat zonder contract na zijn periode bij Swansea City.

Hij tekent voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. Van 2007 tot 2011 speelde Fer in totaal 104 officiële wedstrijden voor Feyenoord, daarvoor speelde hij acht jaar in de Rotterdamse jeugdopleiding.

"Feyenoord is de club waar ik groot ben geworden", aldus een blije Fer. "Ik ben de club altijd blijven volgen en bij mijn terugkeer voelde ik ook weer meteen: mijn hart ligt hier."

Op trainingen en tijdens de oefenduels maakte Fer de afgelopen periode een goede indruk op de clubleiding van Feyenoord.

"Leroy heeft aangetoond een begaafde voetballer te zijn die ons middenveld een echte impuls geeft. Zowel met zijn voetbalkwaliteiten als met zijn leiderschap", zegt technisch directeur Sjaak Troost.

In 2011 vertrok Fer naar FC Twente. Na zijn periode in Enschede speelde hij bij Norwich City, Queens Park Rangers en Swansea. Hij speelde 11 interlands voor Nederland en was onderdeel van de selectie die op het WK van 2014 derde werd.

STER reclame