NOS Sport

Achtste medaille op rij en vierde wereldtitel voor Pellegrini op 200 vrij

Superieure Pellegrini in Europees record naar wereldtitel 200 meter vrij

Federica Pellegrini heeft de 200 meter vrije slag gewonnen bij de WK in het Zuid-Koreaanse Gwangju. De Italiaanse pakte voor de achtste keer op rij een medaille op deze afstand tijdens een WK.

De 30-jarige Pellegrini werd voor de vierde keer wereldkampioen op de 200 meter vrij, eerder won ze goud in 2009, 2011 en 2017. Aan het eind van haar historische race op woensdag hield ze net genoeg over op haar concurrentes. Ze finishte in 1.54,22.

De Australische Ariarne Titmus, op de 400 meter nog winnares van goud door topfavoriete Katie Ledecky te kloppen, werd tweede, Sarah Sjöström derde. Het was voor de Zweedse, die grossiert in eremetaal op de vlinderslag, haar zesde WK-plak op de vrije slag en haar eerste op de 200 meter.

Na afloop zat de schrik er wel even flink in toen Sjöström na haar prestatie naar de grond ging en een tijd bleef liggen. Na het toedienen van zuurstof krabbelde ze na een minuut of vier weer op. Ze maakt het inmiddels weer goed.

"Ik besef het nog niet helemaal", verklaarde Pellegrini over haar race. "Het is ongelooflijk, dit is mijn laatste WK", aldus de Italiaanse die ook vertelde na de Spelen van volgend jaar te stoppen met zwemmen.

Pellegrini: 'Ik besef het nog niet helemaal'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl