NOS Sport

Goud en wereldtijd voor Milák op 200 meter vlinderslag, Paltrinieri verslaat Sun

Wereldrecord 19-jarige Hongaar Milak op 200 meter vlinderslag

Kristóff Milák heeft op de WK indruk gemaakt door op de 200 meter vlinderslag goud te winnen in een fraai wereldrecord. De 19-jarige Hongaar dook met 1.50,73 onder de 1.51,51, die bijna tien jaar geleden door Michael Phelps was gezwommen op de WK in Rome.

De Japanner Daiya Seto pakte zilver. Chad le Clos, in 2012 olympisch kampioen en in 2013 en 2017 goed voor WK-goud, pakte brons.

Milák zorgde voor het tweede wereldrecord op deze WK. Eerder zwom Adam Peaty op de 100 meter schoolslag een mondiale toptijd. De Brit pakte woensdag opnieuw goud, op de 50 meter schoolslag. Het was zijn derde wereldtitel op rij op die afstand.

Paltrinieri pakt goud op 800 meter vrije slag

Gregorio Paltrinieri greep de wereldtitel op de 800 meter vrije slag. De veelbesproken Chinese zwemmer Sun Yang speelde geen rol van betekenis met een zesde plaats.

Paltrinieri was in de finale oppermachtig met een tijd van 7.39,27, een nieuw Europees record. De Italiaan won in 2015 al zilver en twee jaar later brons.

Yang ligt deze WK onder vuur vanwege een dopingverleden en is daardoor niet geliefd bij zijn collega's. Hij won al goud op de 200 meter en 400 meter en kreeg een officiële waarschuwing na zijn wangedrag rond de ceremonie van dinsdag. Hij schreeuwde de Brit Duncan Scott toe op het podium, omdat die Sun geen hand wilde geven. Eerder gebeurde iets soortgelijks met de Australiër Mack Horton.

Sun werd gezien als een favoriet op de 800 meter, maar maakte geen moment aanspraak op een derde wereldtitel tijdens deze WK.

Sun Yang prolongeerde dit WK zijn titel op zowel de 200 meter als 400 meter vrij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl