Jordy Clasie tijdens zijn eerste training in AZ-tenue ANP
NOS Voetbal

Clasie: 'AZ voelt zeker niet als een stap terug'

Jordy Clasie is definitief terug op de Nederlandse velden. Vanochtend stond de middenvelder voor het eerst op het trainingsveld van AZ dat hem maandag transfervrij overnam van Southampton.

Clasie is blij met zijn nieuwe club, vertelt hij na zijn eerste training. "Ik heb al lang geleden gesproken met de trainer. Dat gesprek beviel me heel erg goed, zijn gedachten over het voetbal en de manier waarop hij wil spelen. Ik ben iemand die daarvan houdt en ook het vertrouwen nodig heeft. En dat vertrouwen sprak de club vanaf dag één in mij uit. Dus de keuze is niet heel erg moeilijk geweest."

Clasie op zoek naar oude topvorm bij AZ

Clasie was bij Southampton, waar hij in 2015 naartoe verkaste, op een zijspoor beland. Hij werd het afgelopen seizoen verhuurd aan zijn oude club Feyenoord. Het seizoen daarvoor speelde hij op huurbasis bij Club Brugge. Ziet hij zijn overstap naar AZ als een stapje terug?

"Nee, zeker niet", is hij stellig. "Qua grootte van club is Feyenoord natuurlijk een stapje groter. Maar qua voetbal is AZ een hele goede ploeg die graag aanvallend en leuk voetbal speelt, dat heb je vorig jaar ook kunnen zien. Ik ben blij dat ik hier mag zijn en voor mijzelf voelt het zeker niet als een stap terug", aldus Clasie.

'Eerst fitter worden'

Donderdag speelt AZ in de tweede voorronde van de Europa League tegen het Zweedse BK Häcken. Clasie gaat er niet direct vanuit dat hij dan al zijn steentje kan bijdragen.

"Ik moet eerst fitter worden. Bij Southampton ben ik uit de groep gezet, waardoor ik twee weken geen groepstrainingen heb kunnen doen. Dat is lastig. Er is niet afgesproken wanneer ik minuten ga maken. Maar ik ga er hard voor werken."

Bekijk hieronder het gehele interview met Jordy Clasie:

Clasie na eerste training bij AZ: "Ik moet eerst fitter worden"

STER reclame