NOS Voetbal

Gif is het toverwoord bij het PEC van Stegeman

Stegeman over de selectie van PEC: 'Er mag soms wel meer gif in'

Met een andere trainer en meer dan een handvol nieuwelingen, werkt PEC Zwolle toe naar het nieuwe eredivisieseizoen. De club heeft met John Stegeman een coach langs de lijn die niet alleen mooi voetbal wil zien, maar ook temperament.

Stegeman, die deze zomer de veelbesproken overstap van Go Ahead Eagles naar Zwolle maakte, laat er geen misverstand over bestaan. Hij gaat hem er vaak te lief aan toe op de training van PEC. "Er mag wel meer gif in, vind ik." Verdediger Etiënne Reijnen sluit zich daarbij aan: "Het is allemaal vrij netjes op de training."

De nieuwkomers bij PEC Zwolle

Sam Kersten FC Den Bosch
Dennis Johnsen Ajax (huur)
Etiënne Reijnen Maccabi Haifa
Illias Bel Hassani AZ
Kenneth Paal PSV (optie gelicht)
Sai van Wermeskerken SC Cambuur
Xavier Mous SC Cambuur
Michael Zetterer Werder Bremen (huur)

Met het vertrek van Diederik Boer (38 jaar, gestopt), Younes Namli (25, Krasnodar),en Kingsley Ehizibue (24, FC Köln) is veel ervaring verdwenen uit de ploeg.

De aanwinsten Reijnen (32) en Ilias Bel Hassani (26) moeten dat compenseren, vindt Stegeman. "Etienne is iemand die ervaring heeft en die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt."

Ook Bel Hassani is niet op zijn mondje gevallen. "Ilias zegt wel wat-ie denkt", aldus Reijnen. De spelmaker vindt dat zelf ook. "Dat heb ik in mij. Als de trainer dat bedoelt, kan ik hem zeker helpen."

PEC Zwolle-coach John Stegeman

Stegeman heeft nog anderhalve week om wat pit in de Zwolse ploeg te stoppen. PEC speelt op vrijdag 2 augustus de eerste eredivisiewedstrijd tegen Willem II. En wie weet komt er nog een injectie gif van buitenaf. "Door spelers te halen, proberen we dat toe te voegen", aldus Stegeman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl