Kruijswijk: 'Ik was niet slecht, maar Pinot was niet te houden'

Steven Kruijswijk kon leven met zijn achtste plaats in de vijftiende Touretappe. De Brabander verloor weliswaar wat tijd op een aantal concurrenten, maar behield zijn derde plaats in het algemeen klassement.

"Het was kop omlaag en naar de streep rijden. Ik was niet slecht", zei Kruijswijk, die daarmee de zware finale op de flanken van de Prat d'Albis schetste.

Vastbijten in wiel Thomas

De kopman van Jumbo-Visma moest in de laatste 6 kilometer onder anderen klassementsconcurrenten Thibaut Pinot en Egan Bernal laten gaan, maar hield gelijke tred met Geraint Thomas, de nummer twee van het klassement.

"Ik beet me vast in het wiel van Thomas. Ik moest me even herpakken, maar we raapten Alaphilippe nog op", sprak Kruijswijk tevreden.

Het algemeen klassement na de vijftiende etappe NOS

Geletruidrager Julian Alaphilippe kon in de slotfase het wiel van Kruijswijk en Thomas niet houden en moest 26 seconden toegeven op zijn Britse en Nederlandse belagers. De Fransman behield wel de leiding in het algemeen klassement.

Pinot eindigde als tweede achter winnaar Simon Yates en was voor Kruijswijk de man van de dag. "Er was bij Pinot geen houden aan", zei Kruijswijk. "Ik heb in ieder gedaan wat ik kon."

Bekijk hier de samenvatting van de etappe:

Vijftiende etappe in de Tour: bekijk hier de samenvatting Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

'Steven stond onder druk, maar herpakte zich'

Ploegleider Frans Maassen van Jumbo-Visma klonk na de etappe zelfs nog opgewekter dan zijn kopman. "Het was zwaar, maar we mogen tevreden zijn. Steven stond onder druk, maar hij kon zich herpakken. Top."

Maassen kijkt nu reikhalzend uit naar de derde en laatste week van de Tour. Met name omdat in de vijftiende etappe de verschillen tussen de toppers kleiner zijn geworden. "Het wordt enorm spannend. De kracht van Steven ligt altijd in de laatste week, maar het kan nog alle kanten op."

Maassen: 'Het was zwaar, maar we mogen dik tevreden zijn'

STER reclame