Shane Lowry wint het Brits Open AFP

Shane Lowry heeft de 148ste editie van het Brits Open gewonnen. De Ier zag zijn leidende positie op de laatste dag in Portrush niet meer in gevaar komen.

De 32-jarige Lowry ging de vierde dag in met een voorsprong van vier slagen op Tommy Fleetwood en zag de Engelsman op de eerste hole een slag dichterbij komen. Spannender werd het echter niet.

Lowry hield in de soms straffe wind het hoofd koel en hield met een score van 72 (+1) Fleetwood ruim achter zich. Hij eindigde op vijftien onder par, zes slagen minder dan Fleetwood.

Voor Lowry was het zijn vijfde professionele zege en de eerste overwinning op een van de vier majors. Op de US Open in 2016 was hij al eens tweede.

Luiten breekt met caddy na wisselvallige dag

Joost Luiten wist op de slotdag nog een aantal plekken te stijgen. Met een score van 72 slagen (+1) verruilde hij de 43ste voor de 32ste plaats. Dat is zijn beste klassering in zeven deelnames.

De 33-jarige Luiten beleefde een prima start met drie birdies op de eerste vijf holes. Zoals wel vaker dit toernooi presteerde de Rotterdammer minder op de laatste negen holes. Uiteindelijk kwam Luiten op vijf bogeys en vier birdies.

Na afloop maakte Luiten op zijn website bekend te stoppen met zijn caddie John Dempster. "De klik bleek er toch niet te zijn en ik vond vooral dat John te vaak te veel kleine foutjes maakte met soms dure gevolgen."

STER reclame