NOS NieuwsAangepast

Twintig gewonden door bosbranden Portugal, één verdachte aangehouden

Door bosbranden in het midden van Portugal hebben twintig mensen verwondingen opgelopen. Een van hen ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Onder de gewonden zijn acht brandweerlieden.

De Portugese politie heeft een 55-jarige man aangehouden op verdenking van het aansteken van ten minste één van de branden. Er was een onderzoek geopend, omdat autoriteiten het verdacht vonden dat meerdere branden gisteren rond dezelfde tijd begonnen in hetzelfde gebied: Castelo Branco, een district 225 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Lissabon.

Zo'n 800 brandweermensen zijn ingezet om de bosbranden te bestrijden. Het overgrote deel van de brandhaarden is inmiddels onder controle. Een dorp is deels geëvacueerd.

Verdacht

De sterke wind bemoeilijkt het werk van de brandweer. Bij de bluswerkzaamheden worden veertien vliegtuigen en vier bulldozers ingezet. Op dit moment zijn er geen dorpen die gevaar lopen.

In juni 2017 kostten vernietigende bosbranden in de eveneens centraal gelegen regio Pedrógão Grande het leven aan 64 mensen. Meer dan 250 mensen raakten gewond. In oktober van dat jaar kwamen nog eens meer dan veertig mensen om het leven door tientallen bosbranden in het hele land.

Daarna werden door de regering maatregelen genomen. Het afgelopen jaar waren er wederom veel bosbranden, maar daarbij kwam niemand om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl