Matthijs de Ligt

Tottenham en Moura zitten De Ligt ook dwars bij debuut voor Juventus

Matthijs de Ligt heeft zijn debuut gemaakt voor Juventus. Uitgerekend tegen Tottenham Hotspur, dat Ajax afgelopen mei in de tweede halve finale-wedstrijd in de Champions League in de allerlaatste seconde van uitschakelde. Opnieuw trok de verdediger in de slotfase aan het kortste eind tegen de Londenaren: 2-3.

De Italiaanse kampioen nam het in het kader van de International Champions Cup in Singapore op tegen de Engelse ploeg. De 19-jarige De Ligt, voor 75 miljoen euro overgenomen van Ajax, begon op de bank in het National Stadium en zag dat zijn ploeg met een 1-0 achterstand de rust in ging.

Direct na rust schoten Gonzalo Higuaín en Cristiano Ronaldo de Italianen naar een voorsprong.

Matthijs de Ligt tijdens de warming-up

Een half uur voor tijd maakte De Ligt zijn opwachting. Hij kwam in het veld voor Leonardo Bonucci. Een minuut later schoot Lucas Moura Tottenham op gelijke hoogte. Moura was ook degene die drie keer wist te scoren in de Johan Cruijff Arena tijdens de halve finale van de Champions League tegen Ajax (2-3).

Harry Kane bepaalde in de slotminuut met een geweldig schot vanaf de middenlijn de eindstand zelfs op 3-2.

Woensdag speelt Juventus in de Chinese stad Nanjing tegen Internazionale.