Natalie Portman met de hamer van Thor op het podium van Comic-Con
NOS Nieuws

Natalie Portman speelt Thor, Mahershala Ali is Blade in nieuwe Marvel-films

Er is leven na Avengers: Endgame. Op fanbeurs Comic-Con in San Diego heeft Marvel de namen, casts en logo's van de superheldenfilms bekendgemaakt die de studio in 2020 en 2021 uitbrengt. Het Marvel Cinematic Universe, zoals de huidige filmreeks op basis van stripboeken heet, wordt daarmee nóg groter en diverser.

Scarlett Johannssons Black Widow trapt in mei 2020 af, waarna in november The Eternals uitkomt met daarin een hoofdrol voor Angelina Jolie. Samen met Richard Madden, Kumail Nanjiani en Salma Hayek speelt ze een groep onsterfelijke ruimtewezens.

Jolie beloofde de duizenden fans in de zaal dat ze tien keer harder haar best zal doen dan voor haar eerdere actiefilms. "We weten wat we jullie verschuldigd zijn, dus we gaan allemaal keihard werken."

Thor is een vrouw

Ook op de agenda: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (februari 2021), het vervolg op Doctor Strange (mei 2021) en Thor 4 (november 2021). Actrice Natalie Portman zal daarin een vrouwelijke Thor spelen. In twee eerdere films was ze Thors vriendin Jane.

"Het voelt best wel goed. Ik had toch altijd een beetje hamernijd", grapte ze op het podium.

Mahershala Ali speelt Blade

De grootste verrassing van de avond kwam toen Mahershala Ali onverwacht het podium betrad. De zaal ontplofte terwijl de tweevoudig Oscarwinnaar zonder enige toelichting een honkbalpetje met het logo van Blade opzette.

Hij wordt daarmee de opvolger van Wesley Snipes, die vanaf eind jaren 90 drie keer in de rol van de halfvampier kroop. Dat de serie nieuw leven zou worden ingeblazen, was nog niet bekend.

Marvel-president Kevin Feige bevestigde verder de geruchten dat er een nieuwe Fantastic Four komt en dat Black Panther en Captain Marvel een vervolg krijgen.

Voor de nieuwe streamingdienst van moederbedrijf Disney gaat Marvel ook een aantal series maken, waaronder Loki, Hawkeye en de geanimeerde What If.

Alle films en series die de komende jaren door Marvel worden uitgebracht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl