Kakhi Jordania Pro Shots

Jordania wil Den Bosch met rechtsgang 'wakker schudden'

tijd van publicatie

Kakhi Jordania heeft laten weten dat hij teleurgesteld is in de clubleiding van FC Den Bosch en hoopt middels een gang naar de rechter een gesprek af te dwingen. De zakenman wil de eerstedivisionist naar eigen zeggen wakker schudden en tracht ook (een deel van) zijn investeringen terug te krijgen. De twee verschijnen woensdag voor de rechter.

De KNVB besliste donderdag dat Jordania definitief geen grootaandeelhouder van de club mag worden. De bond oordeelde dat de herkomst van het geld van de Georgiër te onduidelijk is.

Teleurstelling

Jordania is teleurgesteld dat Den Bosch geen pogingen meer wil ondernemen om het besluit van de beroepscommissie van de KNVB ongedaan te maken. De gang naar sporttribunaal CAS zou nog een mogelijkheid kunnen zijn.

"Deze rechtszaak is tegen het bestuur, niet tegen de club", verzekert Jordania, de zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania, in een verklaring. Daarin schrijft hij ook dat hij meer geld heeft geïnvesteerd dan aanvankelijk de bedoeling was, maar dat de verhouding tussen hem en de clubleiding is bekoeld toen de financiën voor komend seizoen ter sprake kwamen.

Jordania gaf in juli 2018 te kennen dat hij Den Bosch over wilde nemen en stak sindsdien veel geld in de club. Het spelersbudget ging bijvoorbeeld flink omhoog.

Kakhi Jordania (24) tekent in juli 2018 het contract waarmee hij eigenaar wordt van FC Den Bosch FC Den Bosch

Een definitieve overname was het echter nog niet. De licentiecommissie van de KNVB moet namelijk sinds de zomer van 2018 toestemming verlenen als iemand meer dan 25 procent zeggenschap wil krijgen binnen een betaaldvoetbalorganisatie. Jordania wilde 99,9 procent van de aandelen in bezit krijgen.

Den Bosch verrast door dagvaarding

Den Bosch zegt in een reactie de gang van zaken te betreuren. "We vinden het jammer dat hij deze weg heeft gekozen", aldus een woordvoerster. "We werden verrast door de dagvaarding. Wij hadden dit veel liever in goed overleg afgewikkeld."

Volgens de verklaring van Jordania zag hij geen andere weg dan een gang naar de rechter, die hij overigens al had ingezet nog voor het finale oordeel van de KNVB. "Het lijkt erop dat Kakhi de enige is die zich het lot van de club aantrekt. Hij wil ook benadrukken dat hij de club geen schade wil berokkenen."

Mede dankzij de investeringen van Jordania reikte Den Bosch afgelopen seizoen tot de vierde plaats in de eerste divisie. De club miste daarna de finale van de play-offs door een uitschakeling tegen Go Ahead Eagles.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Augustus 2018: Den Bosch went langzaam aan Jordania

STER Reclame