Lisa Klein tijdens het EK van 2016 AFP

Na de dagzege in de proloog van afgelopen donderdag, heeft Lisa Klein zaterdag ook de individuele tijdrit in de BeNe Ladies Tour op haar naam geschreven. Klein is dankzij die zege ook de nieuwe leider in de Nederlands-Belgische wielerkoers.

De Duits kampioene tijdrijden legde het veertien kilometer lange parcours in 18 minuten en 9 seconden af en was daarmee ruim sneller dan Marlin Reusser (18.24) en Amy Pieters (18.25).

14 kilometer als leider

Kirstie van Haaften verdedigde in de tijdrit de leiderstrui die ze eerder op de dag veroverd had in het eerste deel van de opgesplitste race.

De 20-jarige Nederlandse bleef zaterdagmiddag in etappe 2A samen met twee medevluchters uit de greep van het peloton, kwam als tweede over de streep en stak zo landgenote Amy Pieters voorbij die tot dan toe de leidster was in de koers.

Met de leiderstrui om de schouders gaf Van Haaften echter 1 minuut en 52 seconden toe op de tijd van de ijzersterke Klein, waardoor ze slechts veertien kilometer kon genieten van haar leidende positie.

Pieters op 13 seconden

Amy Pieters is op 13 seconden de nieuwe nummer twee in het klassement van de BeNe Ladies Tour, die morgen eindigt met een vlakke etappe, net over de grens, in het Belgische Zelzate.

STER reclame