Nadine Visser op Papendal eind vorige maand

WK-limiet Visser bij Diamond League, Koster onder WK-eis in België

De Jamaicaanse Danielle Williams heeft tijdens de Diamond Leaguewedstrijden in Londen de beste seizoenstijd op de 100 meter horden neergezet. In de finale klokte ze 12,32. Niet meer dan zes atletes waren ooit sneller dan de winnares in Londen.

Nadine Visser had zich eerder op de dag niet weten te plaatsen voor de finale op de 100 meter horden. Met een zevende plek strandde zij in de halve eindstrijd. Met haar tijd van 12,95 dook Visser wel onder de WK-limiet van 12,98. Daardoor verzekerde ze zich van deelname aan de wereldkampioenschappen in Doha, eind september.

Karsten Warholm in actie in Londen

Karsten Warholm toonde zijn klasse op de 400 meter horden. De Noor declasseerde zijn concurrenten, won in 47,12 en verbeterde daarmee zijn eigen Europese record. Net als collega-hordenloopster Williams liep Warholm de zevende tijd ooit op zijn afstand.

Geen Schippers, wel Samuel

Op de 200 meter liep Jamile Samuel buiten het Diamond League-programma de vijfde tijd. Tweevoudig wereldkampioene op de dubbele afstand Dafne Schippers kwam niet in actie, zij loopt morgen in Londen de 100 meter.

Olympisch kampioene Elaine Thompson won de 200 meter in 22,13, voor vice-wereldkampioene Marie-Josée Ta Lou (22,36). Samuel liep naar 22,94.

Op de 100 meter bij de mannen liepen vijf atleten onder de tien seconden. Akani Sabine (9,93) klopte de Europees kampioen Zharnel Hughes (9,95). Yohan Blake (9,97) werd derde, voor Yuki Koike (9,98) en Andre de Grasse (9,99).

Koster loopt limiet in Heusden-Zolder

Maureen Koster liep zaterdag een 5.000 meter bij de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder en bleef daarbij onder de limiet voor de WK. De 27-jarige atlete finishte als vierde in 15.17,20, ruim onder de WK-eis van 15.22,00.