Zlatan Ibrahimovic
NOS Voetbal

Ibrahimovic laat in LA-derby met hattrick nog maar eens zien wie de beste is

Zlatan Ibrahimovic heeft weer eens van zich laten horen in de Major League Soccer, de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie. De Zweedse topspeler bezorgde zijn ploeg LA Galaxy met een hattrick de overwinning in de derby tegen LAFC: 3-2.

Vooraf wist Ibrahimovic het vuurtje al aardig op te stoken richting El Trafico-derby door te zeggen dat hij nog altijd veruit de beste speler is in de MLS. Veel beter dan LAFC-speler Carlos Vela, topscorer van de competitie.

Volley

Aanvankelijk moest Ibrahimovic buigen voor Vela, die de koploper in de Western Conference al na vier minuten op voorsprong zette. Maar Ibrahimovic zou Ibrahimovic niet zijn als hij enkele minuten later met een prachtige volley de stand weer op gelijke hoogte bracht.

In de tweede helft bracht de Zweed de thuisploeg helemaal in extase door nog twee keer te scoren. Met name de 3-1 was een doelpunt uit het boekje. Ver in de extra tijd wist Vela nogmaals te scoren, maar dat was te laat om de spanning nog terug te brengen.

De 37-jarige Ibrahimovic is nu samen met Didier Drogba de enige speler die meerdere hattricks in de MLS heeft gescoord op een leeftijd van 35 jaar of ouder. Het publiek in het stadion begroette de hattrick van hun sterspeler door 'MVP' te roepen, verwijzend naar de prijs van meest waardevolle speler.

'Play-off-modus'

Ondanks het verlies blijft LAFC riant koploper. De ploeg, die vorig jaar voor het eerst actief was in de MLS, heeft negen punten meer dan de beroemde stadgenoot. Maar ook daar had Ibrahimovic na afloop een passend antwoord op.

"De reguliere competitie is niet belangrijk. Het gaat om de play-offs. En als de play-offs komen, moet ik mijn play-off-modus inschakelen. Maar het verschil met mij en hen is dat ik elke dag play-off-modus heb."

De eerste zeven ploegen uit de Western en Eastern Conference spelen aan het einde van het seizoen de play-offs om de landstitel. Vorig seizoen wist LA Galaxy, met Ibrahimovic, zich overigens niet te plaatsen voor die beslissende fase.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl