Alaphilippe verrassende winnaar tijdrit: 'Ik heb echt alles gegeven' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De enorme explosie van vreugde nadat hij over de finish was gekomen, zei genoeg. Julian Alaphilippe reed vrijdag de tijdrit van zijn leven.

De Fransman was de snelste in Pau en verstevigde zijn leidende positie in het algemeen klassement. "Ik wist dat ik op dit parcours een goede tijdrit kon neerzetten, ook gezien mijn huidige vorm. Ik heb gewoon alles gegeven", zei Alaphilippe.

Zijn uitstekende resultaat kwam voor de geletruidrager niet als een verrassing. "Ik heb het zelfvertrouwen, de vorm en een goede ploeg. Ik ben dolblij met dit resultaat."

Met een voorsprong van bijna anderhalve minuut op Geraint Thomas is de vraag of Alaphilippe ook voor de eindzege kan gaan. Zelf lijkt hij daar nog niet van overtuigd. "We hebben geen ploeg om de Tour te winnen. We missen klimmers in de ploeg. Maar we koersen wel heel agressief en we gaan voor zeges."

Thomas vindt Alaphilippe favoriet

Toch is Alaphilippe voor Thomas nu de favoriet voor de eindzege. "Dit was een geweldige tijdrit van Alaphilippe. Ik had dit niet verwacht", zei de Tourwinnaar van vorig jaar.

Alaphilippe verrast ook Thomas: 'Hij is nu de favoriet'

"Aan de andere kant is Alaphilippe goed in vorm, dus misschien moet ik ook niet verbaasd zijn. Er is nog een lange weg te gaan."

Thomas reed in de tijdrit naar de tweede plaats, veertien seconden achter winnaar Alaphilippe. "Ik vond het lastig om aan het einde consistent te blijven rijden. Maar toch is het op zich een goede dag als ik mezelf vergelijk met de anderen."

Bekijk hieronder de samenvatting van de tijdrit:

Dertiende etappe van de Tour: bekijk hier de samenvatting Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame