Donny van de Beek (rechts) wordt gefeliciteerd met de gelijkmaker ProShots

Ajax heeft door een late goal van Jurriën Timber met 2-1 gewonnen van Watford. De Amsterdammers kennen daarmee een geslaagde afsluiting van hun trainingskamp in Oostenrijk.

Trainer Erik ten Hag trad tegen de club uit de Premier League aan met de basis die volgende week vermoedelijk ook om de Johan Cruijff Schaal gaat strijden, al is het wel de vraag of hij dan ook de jonge Dominik Kotarski (19) op doel zet.

Met de nieuwelingen Razvan Marin en Quincy Promes in de ploeg werden een hoop mogelijkheden gecreëerd en achterin speelde Perr Schuurs wederom een goede wedstrijd op de plek van de naar Juventus vertrokken Matthijs de Ligt.

De eerste goal viel tegen de veldverhouding in echter aan de overkant. Na een handsbal van Sergiño Dest ging de bal op de stip, waarna Andre Gray koeltjes de ruststand op het bord zette.

Stugge Engelsen

Lang leek het duel tegen de stugge Engelsen ook uit te draaien op een gelijkspel, nadat Donny van de Beek voor de 1-1 had gezorgd. Vlak voor tijd besloot de mee opgekomen rechtsback Timber met een rake kopbal echter anders.

Ajax oefent maandag in het Olympisch Stadion nog tegen Panathinaikos, de laatste test voor het duel om de Johan Cruijff Schaal. Omdat Ajax zowel kampioen werd als de beker won, komt met PSV op zaterdag 27 juli de nummer twee uit de eredivisie naar de Arena.

Bekijk hieronder een reportage met Quincy Promes en Marc Overmars vanuit Oostenrijk, over de voorbereiding van Ajax op het nieuwe seizoen.

Promes en Overmars blikken in Oostenrijk vooruit op nieuw Ajax-jaar

STER reclame