Teleurstelling bij Steven Berghuis Pro Shots

Feyenoord is in De Kuip hard onderuitgegaan tegen Panathinaikos (0-3). De Rotterdammers liepen ondanks alle goede bedoelingen bijna negentig minuten achter de feiten aan.

Na drie minuten kon Kenneth Vermeer al een inzet van Federico Macheda uit zijn net vissen. Uit een counter zette Giannis Bouzoukis ook de 0-2 al snel op het scorebord.

Het was voor rust niet eens onaardig wat Feyenoord liet zien tegen de gevallen Griekse topclub, maar net als in het vorige (verloren) oefenduel met Red Bull Salzburg was de tegenstander veel slagvaardiger.

Kwetsbaar

Feyenoord was nog niet compleet, maar ook met Liam Kelly op het middenveld en Steven Berghuis als nummer tien was het spel nog niet hoopgevend. Vooral in de omschakeling was het elftal van de jarige trainer Jaap Stam kwetsbaar.

Jaap Stam in stadion De Kuip Pro Shots

Na de verwoede jacht op een aansluitingstreffer waren de Grieken ook weer snel aan de overkant om via Nikolaos Vergos nog een derde treffer te maken.

De duidelijke nederlaag baart Jens Toornstra vooralsnog geen grote zorgen. "Nog niet, nee, maar er is wel werk aan de winkel. Er staat niet voor niets 3-0 op het scorebord. Het spel was bij vlagen goed, maar voorin moeten we klinischer zijn en de kansen afmaken en achterin moeten we dodelijker zijn."

Al over achttien dagen moet Feyenoord klaar zijn voor het nieuwe seizoen, als Sparta naar De Kuip komt. Voor die tijd oefenen de Rotterdammers zaterdag in een besloten thuiswedstrijd tegen Karlsruher SC. Daarna speelt Feyenoord voor eigen publiek nog tegen Angers SCO (24 juli) en Southampton (28 juli).

Panathinaikos treedt komende maandag in het Olympisch Stadion in een oefenwedstrijd aan tegen Ajax.

Nederlaag AZ tegen Gent

AZ heeft in de aanloop naar de eerste serieuze wedstrijd in het nieuwe seizoen verloren van KAA Gent. In België ging de Noord-Hollandse ploeg met 2-0 onderuit. AZ speelt volgende week donderdag in Alkmaar de eerste wedstrijd tegen het Zweedse BK Häcken in de tweede voorronde van de Europa League.

STER reclame