De teamfoto van FC Utrecht voor het seizoen 2019/2020 Pro Shots

FC Utrecht hoopt op korte termijn een samenwerking aan te kondigen met een van de grootste clubs van de wereld: FC Barcelona.

De twee gaan informatie met elkaar uitwisselen op het gebied van opleiding en scouting. De Spaanse grootmacht zocht al even naar een geschikte club om de krachten mee te bundelen en heeft die in Utrecht gevonden.

De samenwerking is op basis van gelijkheid. Dat wil zeggen dat het niet zo is dat Utrecht op termijn een veredeld tweede elftal van Barcelona wordt.

IJzersterke selectie

Met de kennisoverdracht hopen de Domstedelingen een nieuwe stap te zetten in de ontwikkeling van de club. De laatste jaren ontpopt Utrecht zich als vaste waarde in de subtop.

Met nieuwelingen als Vaclav Cerny, Adrián Dalmau en Adam Maher heeft de club dit seizoen op papier andermaal een ijzersterke selectie. En er komt waarschijnlijk extra geld binnen, wanneer oud-speler Sébastien Haller een transfer maakt.

De spits van Eintracht Frankfurt staat op het punt om te verkassen naar West Ham United, dat naar verluidt zo'n vijftig miljoen euro voor de Fransman over heeft. Daarvan zou zo'n vier tot vijf miljoen euro naar Utrecht gaan.

STER reclame