Bij de schietpartij in september vorig jaar raakte niemand gewond. ANP

200 uur taakstraf voor schoolschutter Roermond

tijd van publicatie

De 17-jarige jongen die vorig jaar met een luchtbuks schoten loste op zijn school in Roermond heeft een taakstraf van 200 uur gekregen. Ook kreeg hij een jaar voorwaardelijke jeugddetentie opgelegd.

De rechtbank legde dezelfde straf op als de eis van het Openbaar Ministerie, schrijft 1Limburg. Volgens de rechter heeft de jongen gericht geschoten op een medeleerling die hem pestte. Ook ziet de rechter genoeg bewijs dat de jongen handelde met een vooropgezet plan.

Wel nam de rechter mee dat de jongen spijt heeft betuigd en meewerkt aan begeleiding om herhaling te voorkomen. Volgens een psycholoog is hij verminderd toerekeningsvatbaar.

De jongen kwam vorig jaar september met een luchtbuks, messen en een bijl naar school. Hij schoot meerdere malen met zijn geweer. Docenten wisten hem binnen tien minuten te overmeesteren. Niemand raakte gewond.

School steeds onveiliger

De school voor bijzonder onderwijs waar de schietpartij plaatsvond, is sinds het incident alleen maar onveiliger geworden. Dat blijkt uit een rapport van de interim-bestuurder die kort na het schietincident werd aangesteld.

Zo zou het schoolgebouw onveilig zijn, worden docenten geslagen door scholieren en zijn sinds de schietpartij al meer dan vijftien leerlingen geschorst wegens ernstig wangedrag.

Burgemeester Donders van Roermond zegt in een reactie op korte termijn met alle betrokkenen om de tafel te willen om de problemen te bespreken.

Dit is een artikel van

STER Reclame